Есента нахлу с бързо скорост в страната ни, температурите падат до зимни стойности

Тази нощ от запад нахлува студен атмосферен фронт, който ще снижи минималните температури до зимни стойности. Ще започнат превалявания от дъжд, а температурите ще паднат с до 10 градуса. Първоначално вятърът ще започне над Северозападна България, а по-късно ще се усили с посока от запад и северозапад. Валежите ще обхванат централните и източните региони на страната. Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитиран от БЛИЦ.

Утре дъждът се очаква да спре, а облачността на места ще се разкъса и намалее. Температурите през деня ще достигнат стойности между 17 и 23 градуса.bylgariq

В четвъртък времето ще остане без особена промяна. Ще има умерен до силен вятър, с променлива облачност и температури около 20 градуса.Температурите сутрин ще са около 10 градуса, а по високите полета ще са и по-ниски.

В нощта срещу петък отново се очакват валежи, но за кратко. През почивните дни вятърът ще отслабне, но ще остане хладно, а облачността ще е променлива.

В неделя и в понеделник времето ще остане облачно, но валежи от дъжд са малко вероятни, най-често в северните райони на страната, по Черноморието и Предбалкана. И през новата седмица очакваните дневни температури ще бъдат между 19 и 24 градуса.

Източник:chudesa.net