rakiq

Дядо Петър от Благоевград едва не изгоря жив, докато е варил ракия, съобщават колегите от Pravda.bg. За щастие, всичко се е разминало само с опърлен смок на казана за ракия. Инцидентът се е случил по нелеп начин. Продукцията от течността тъкмо била готова и старецът я прибирал, когато залитнал и я излял в огъня. Веднага всичко пламнало, както и самият Петър. Другите старци, които варили ракия наоколо, бързо се намесили и спасили своя колега. Случка, която доказва, че когато правиш алкохол, трябва да си много внимателен.

Старецът бил закаран в Спешното отделение на местна болница в Благоевград. Той се е отървал с леки изгаряния и няма опасност за живота му. Все пак дядото е преживял известен вид шок, тъй като е вече на възраст и подобни сцени няма как да не му влияят на емоционалното състояние. Както възрастните хора казват обаче, добре, че дяволът е бил малък.

Тази покъртителна сцена отново ни напомня, че човек трябва да не се разсейва по никакъв начин, когато си има работа с ракия, било то при варене или консумация. Важното е, че Петър от Благоевград е жив.

източник: chudesa.net