През септември в България ще стане толкова горещо и напечено на политическата сцена, че от тази гледна точка месец август ще се окаже “най-студеният” период от годината.

Редица експерти коментират положението в страната, като мнозинството от тях са на мнение, че есента на 2013 г. ще стане доста напечено. Очаква се гражданска революция срещу кабинета “Орешарски” – правителството на Тройната коалиция между БСП, ДПС и “Атака”.

Така според Божидар Димитров “през втората половина на септември протестите ще станат исторически”. Историкът смята, че по това време някоя партия ще яхне протестиращите.

Калин Янакиев се възмущава как в деня, когато бе отхвърлено президентското вето срещу актуализацията на бюджета, тогава на едно тясно пространство между Народното събрание и Президентството се срещнаха двете лица на България. На единия фронт бяха протестиращите, а от другата страна се изсипаха 70 автобуса с контрапротестиращи, които се оказаха толкова объркани, че се смесиха с редиците на “врага” от другата страна, но така е, когато организацията куца. Философът смята, че е нелепо гражданите да нямат достъп до десетки сгради на националните институции, тъй като са отцепени от полицията.pravitelstvo-protest1-300x196

Социологът Кольо Колев твърди, че бъдещето на кабинета “Орешарски” зависи от икономическото положение. Ако правителството не се погрижи за народа, като му осигури нови работни места, каквито внушения имаше в предизборните им кампания на отделните партии в “Тройната коалиция”, то тогава хората ще излязат на улицата от всички краища на България и ще ги свалят от власт. Последното ще е доста трудно, тъй като историята учи, че комунистическата партия не се дава без революция.

Политологът Огнян Минчев е категоричен, че това правителство ще направи всичко възможно, за да пусне корени в управлението. Тепърва ще видим отново как ще се изсипват в столицата автобуси с контрапротестиращи, яростно симпатизирайки на “правилната” политика на кабинета, предварително получили жълти стотинки за това от Доган, Станишев и Сидеров.

Източник:razkritia.com