Image_2243391_126

8 души са задържани във връзка и изровените човешки останки край Перник. От тях са иззети оръжия, боеприпаси, бронежилетка и пистолет с патрон в цевта. Това уточни пред Би Ти Ви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Категорично не става дума за жертви на т.нар. „Нови килъри“, каквато беше първоначалната информация. Според друга – също непотвърдена версия, става дума за жертви на серийния убиец Сиси, който е в затвора.

Акцията е съвместна между отдел „Убийства“ към Националната полиция и спецпрокуратурата.

Предстоят изследвания, които вероятно ще дадат отговор от колко души са останките, както и кога са убити жертвите.

По разследването се работи от около месец. Сарафов поясни, че по събраните данни става дума за нова група за мокри поръчки, която спокойно може да се определи като „Килърите 3“.

Всички задържани са криминално проявени. Антимафиотите продължаваха да копаят в района на Перник до късния с

ледобед.

Подобна акция бе осъществена и през 2009 г. под ръководството на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов в района на Плана планина край София. Там бяха изровени телата на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Пайнавелов-Сапата.

Първоначалната версия гласеше, че двамата са ликвидирани от Валентин Янев-Бореца, а убийството им е свързано с бандата за отвличания „Наглите“. После обаче обвинения за смъртта им нямаше в кориците на мегаделото „Наглите“, по което Янев не стана подсъдим.

Към момента Бореца е подведен под отговорност за участие и ръководене на друга престъпна група, този път за мокри поръчки – т.нар. „Нови килъри“.

Според данните на прокуратурата, от 2008 г. до днес групата е извършила 3 убийства, 5 грабежа и един палеж. Тартори са Валентин Янев, известен като Вальо Бореца, и кикбоксьора Мартин Антов – един от бодигардовете на Антон Петров-Хамстера, който е сочен за дясна ръка на Алексей Петров.

източник: 24chasa.bg