Три мними врачки, които са присвоили над 50 000 лева, са задържани в Пловдивско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Жените са заподозрени в измами в особено големи размери и са задържани от служители на Второ Районно управление „Полиция”-Пловдив.

Уличените са 47-годишната Л.М. от великотърновското село Върбовка, 43-годишната Н.М. от варненското село Старо Оряхово и 21-годишната й съседка Г.Т. Според първоначалната информация трите са успели да присвоят общо над 50 000 лева, представяйки се за врачки. wr

С обещание за разваляне на черна магия в началото на месец март тази година мнимите ясновидки са измамили семейство от Раковски с 3000 лева и 350 грама злато на обща стойност близо 25 000 лева. По същата схема в края на март са присвоили 5520 долара. С 1760 лева и златни и сребърни бижута на обща стойност близо 4260 лева се разделила и жена от Пловдив.

При проверка е установено, че Л.М., Н.М. и Г.Т. са известни на полицията и са осъждани. По образуваното досъдебно производство Окръжна прокуратура – Пловдив е постановила трите жени да бъдат задържани за 72 часа в следствения арест.

Източник:inews.bg