Козметична подигравка.

Известната козметична компания AVON лъже своите клиенти. Става въпрос за твърдението, че не се работи с експлоатация на животни. Още през 1989 година компанията излезе с официално съобщение по този въпрос.

“Avon не извършва тестове върху животни за своите продукти и не изисква от доставчиците си на крайните продукти извършват тестване върху животни.“, официално твърди AVON.

avon

За жалост обаче истината се оказва съвсем друга. За това има пресни данни от 2012 година, които го потвърждават. От AVON продължават да твърдят, че са първата компания, спряла издевателствата върху животните. Това обаче е съмнително.

“През 2012 година бе установено, че AVON не е преустановила тестовете върху животни, а даже е инвестирала в тях все повече. Понеже в Китай е задължителна вивисекцията, за да се допусне даден продукт на пазара, доста компании предпочетоха да приключат с Китай. Това обаче не се случи с AVON. Тя продължава да използва работната ръка в Китай, тъй като е евтина, за производство на козметиката си и на година убива между 80 и 100 хил. животни заради печалбата.”, пише РЕТА.

От:Милен Георгиев             Източник:chudesa.net