Междуградски автобус с 40 пътници в него се преобърна на пътя между Пловдив и Хисаря. Ранени са общо трима души, но няма опасност за живота им.

„Причина за тежкия инцидент е навлизането в лентата за насрещно движение на лекотоварен автомобил „Пежо”, който се е блъснал в предната част на автобуса”, заяви пред Dnes.bg началникът на КАТ-Пловдив Радослав Начев.

При удара пежото попаднало в едната крайпътна канавка, а автобусът – в другата. 21-годишният водач на леката кола и две пътнички от автобуса, на 19 и 36 години, са били откарани за преглед в пловдивска болница. След оказаната им медицинска помощ и тримата са били изписани за домашно лечение.reis

Останалите 38 пътници са се разминали с уплаха.

„Стана бързо, всички са добре”, лаконичен беше шофьорът на автобуса. Превозното средство е със счупени стъкла и щети по броните и ходовата част.

Пътниците са пътували от град Хисаря за Пловдив. Точната причина за инцидента е в процес на установяване, казаха още от полицията.

Заради катастрофата в района се образува километрично задръстване, а по пътя продължава да вали силен дъжд и настилката да е мокра.

Източник:dnes.bg