Сирийски бежанци влизат у нас по море

Министерство на вътрешните работи се подготвя за втора вълна сирийски бежанци, които се очаква да атакуват България по море.

Вестник „Стандарт” отбелязва на страниците си, че според анализите на службите, причината сирийските бежанци да се опитват да влязат в страната ни по море е затварянето на границите на Гърция.
Южните ни съседи са взели необходимите мерки и са затворили своята граница, стана ясно от думите на главния секретар на МВР – Светлозар Лазаров.bg

Според него като се има предвид засиленото международно присъствие в териториалните води на южната ни съседка, съвсем нормално е този поток да се насочи към нашата страна.
Той уточни, че тези събития да взети под внимание и са предприети необходимите мерки. До момента все още не са регистрирани конкретни данни за опит за влизане на сирийските бежанци у нас, по вода.
Очакванията на униформените са, ако все пак се извършат такива опити, това да се случи край Резово, където турският бряг се намира едва на няколко километра.

Опасенията на МВР са, че ако все пак бежанците предприемат подобни действия, те няма къде да бъдат настанени у нас.
Потокът продължава с пълна сила и само за последните 24 часа, униформените са заловили 80 души, които са се опитали за преминат нелегално границата ни с Турция. От тях 53-ма, са сирийски бежанци.

Източник:razkritia.com