Хиромантията е древен метод за предсказване на бъдещето чрез разчитане на линиите по човешката длан.

Тя се радва на изключителна популярност в Япония, където обаче в последно време се появява и едно ново увлечение – линиите на дланта се променят посредством пластична операция, при която се използва електрически скалпел, изгарящ кожата и оставящ белези.

Д-р Мацуока, който е един от най-търсените хирурзи в тази област, заявява, че въпросната операция не представлява някаква кой знае каква сложност, но все пак са необходими специфични умения.

dlan

Въпросната процедура отнема 10–15 минути, като за това време на дланта на пациента могат да бъдат направени от 5 до 10 различни линии. Някои от пациентите предпочитат предварително да нарисуват с маркер желаните форми, които след това хирургът да направи.

Пълното възстановяване от такава процедура отнема около един месец. Повечето от желаещите са мъже и жени под 30 години, като мъжете предпочитат да направят по-изразителни линиите на богатството и успеха, докато жените предпочитат да оформят линията на любовта.

Д-р Мацуока споделя, че в някои случаи процедурата изненадващо има последващ ефект, както се случва с една негова пациентки, която оформя своята линия на брака и малко по-късно наистина се омъжва. Според лекаря обаче това най-вероятно е плацебо ефект.

Източник:chudesa.net