dete

 Поредната скандална лекарска немарливост, този път в Карлово, отново повдигна множество въпроси за качеството на медицинското обслужване у нас. Фелдшерка от Спешна помощ, с над 23-годишен стаж, е пренебрегнала темепратурата от 38 градуса, която 4-годишната Ивон вдигнала и посъветвала родителите да си я приберат вкъщи, понеже й нямало нищо.

Изписала единствено анти-алергично средство.За невероятното безумство разказва майката на детенцето – Ралица пред бТВ. “Фелдшерката Мери Дишкова ме увери, че няма нужда от преглед от детски лекар, защото на детето му няма нищо”, каза Ралица.

Състоянието на детето не се подобрило и родителите били принудени да потърсят личния си лекар, който веднага изпратил Ивон на педиатър. При направените изследвания се установило, че малката е с тежка двустранна бронхопневмония, която, ако не се лекува навреме, е можела да доведе до усложнения в дишането на детето.

Скандалната ситуация се е разиграла на 10 февруари, а фелдшерката, допуснала грубата грешка, все още е на работа. От Спешна помощ Карлово се оправдават с факта, че всичките й години стаж, това е едва първото й провинение.

Семейството на Ивон обаче иска небрежността на Дишкова да бъде наказана. “Какво щеше да стане, ако състоянието на Ивон се беше влошило още първата вечер?”, питат ядосаните родители.

източник: liubopitno.org