Отново бъркат в джоба ни!

 Съвсем скоро може да се наложи собствениците на моторни превозни средства да се бръкнат още по-дълбоко в джобовете си за задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.Цената й може да бъде повишена заради въвеждането на нова такса. От застрахователните компании посочват, че очакваното поскъпване няма да е много голямо. По всяка вероятност то ще бъде в рамките на около два лева.
Тази сума ще се събира в обезпечителния фонд към Националното бюро “Зелена карта”.
Отново бъркат в джоба ниgrajdanskaОт този фонд се плащат щетите, които българските водачи на моторни превозни средства причиняват в страните извън Европейския съюз, в които се шофира с едноименния сертификат.
Бившият изпълнителен директор на “Лев Инс” Стефан Софиянски подчертава, че това се налага заради три застрахователни компании, които не са изплатили в срок сумите на пострадали от български автомобили.

Това е и причината, поради която Международното бюро “Зелена карта” е поставило страната ни под наблюдение.
След приключването на това наблюдение, бюрото трябва да вземе решение дали да стартира процедура по мониторинг срещу автозастрахователния сектор в България, пише Блиц.

При все, че въпросните три застрахователни дружества са се издължили, опасността все още не е отминала.
Ако възникнат усложнения, не е изключено да се наложи да се събират допълнителни средства в обезпечителния фонд към “Зелена карта”.

Източник:senzaciq.info