Антимафиоти разбиха магазини на територията на София, Бургас и к.к. Слънчев бряг, които предлагат различни по вид опаковки с психоактивни вещества, известни като “дизайнерски наркотици”, съобщи МВР. Арестувани са петима чуждестранни граждани.

Общото количество на иззетите единични опаковки е 698, с тегло от около 0,5 кг пресована суха растителна маса. В хода на разследването са открити още везни и множество празни опаковки. Веществата били предлагани под формата на “соли за вана”, “ароматен и билков тамян”, като цената за една опаковка варирала между 15 и 60 лева, в зависимост от вида и грамажа.

soli

От извършените експертни справки станало ясно, че в част от опаковките се съдържа наркотичното вещество JWH-018. Предстоят допълнителни експертизи на иззетите вещества.
Задържан е собственикът и управител на магазините в България Я.Р. на 43 години, криминално проявен за притежание на наркотици и със статут на продължително пребиваващ на територията на страната.
Спецполицаите са задържали и служителите на магазините – криминално проявените К.М. на 25 години и Ю.А. на 35 години – и двамата с регистрации за наркотици, А.М. на 50 години – със статут на продължително пребиваващ на територията на страната и А.П. на 32 години.
Действията по разследването продължат.
Източник:dnes.bg