Ужасяващата смъртоносна бактерия „Синтия” вече може би е и в Европа чрез известното течение Гълфстрийм, съобщава сайтът bezpartien.com

Все още не ясно по какъв начин европейците ще се борят с коварния бацил, тъй като засега не съществува някакво надеждно средство за борба с него.

Бактерията „Синтия” е творение на екип учени, създадено, за да се справи с разлива на петрол в Мексиканския залив преди няколко години.

bakteriq

Появява се за първи път в американския институт „Дж. Крейг Вентера”, който е един водещите световни авторитети в генното инженерство, благодарение на усилията на нобеловия лауреат Хамилтън Смит и ръководения от него екип от двайсет учени. Получената бактерия се нарича Mycoplasma genitalium, чийто конструиран компютърен геном не съдържа природна ДНК, както при всички останали организми.

„Синтия” е пусната през 2011 г. в Мексиканския залив и тя започва да се храни с нефтеното петно, но скоро започва да напада и всичко живо, което среща по пътя си, поразявайки риби, птици, бозайници и хора.

Оказва се, че опасната бактерия се размножава с изумителни темпове и не може да бъде победена с известните към този момент антибиотици.

По последна информация „Синтия” вече е навлязла и в течението Гълфстийм, което достига Европа, но все още няма официални данни за поразени от нея хора.

Източник:razkritia.com