САЩ, НАТО и Турция готови да нахлуят в Сирия

Кървавите размирици в Сирия са на път да предизвикат Трета световна война. Това твърдение, колкото и абсурдно да звучи, има своето потвърждение. Хилядите невинни жертви, които загинаха по време на сблъсъците са провокирали яростта на двете най-големи световни сили – САЩ и Русия. Към момента от Москва се опитват да запазят мира, доколкото това е възможно, но от САЩ и НАТО обявиха, че са готови да нахлуят на територията на Сирия дори и без съгласието на останалите от пакта.voina

Великобритания също обяви, че може да предприеме самостоятелни военни действия срещу арабската страна.
По-рано днес стана ясно, че снайперисти са стреляли срещу инспектори на ООН в Сирия. Заради нападението мисията е била принудена да прекрати разследването за използване на химическо оръжие в Дамаск. Кораби на Кралските Военноморски сили на Великобритания имат готовност да се включат в евентуално нападение срещу Сирия, след като беше обявен списък с потенциалните цели на военните удари.

В момента се водят активни разговори между премиера на Обединеното кралство Дейвид Камерън и останалите международни лидери, в това число и американския президент Барак Обама. Напълно е възможно, ако световните сили успеят да съгласуват действията си, военният конфликт да ескалира в рамките на тази седмица.

Източник:razkritia.com