Повече от 42 двама души са намерили смъртта си във водата, а над 100 са безследно изчезнали слад като кораб се преобърна и потъна в река Нигер

Трагедията с Титаник отново се повтаря. Кораб потъна, а с него намериха смъртта си и повече от 42 души, а 100 са безследно изчезнали. Фаталният инцидент се случи в централната част на Нигерия, където плавателен съд се преобърна и потъна във водите на река Нигер, предадоха световните информационни агенции, цитирани от PIK.bg.

По предварителна информация на разследващите този трагичен инцидент, най-вероятната причина за потъването на корабае неговото претоварване. На борда му е имало два пъти повече пътници, отколкото е можел да пренася.korab

Според шефа на Националната агенция за извънредните ситуации на Нигерия, цитиран от АФП, плавателният съд буквално се е разцепил на две, малко след като е напуснал пристанището в село Малили.

Сред пътниците на борда му е имало търговци, които също са пренасяли големи товари, купени от пазара в селището.

Трагедията е способствана и от придошлите води на река Нигер, допълва държавният служител.

Спасителната акция по издирването на хора продължава и в момента. По случая се води разследване, за да се установят причините, довели до този трагичен инцидент и потъването на кораба.

Източник:chudesa.net