Всички работещи ще плащат нова удръжка от трудовите си възнаграждения, в размер на 1% за фонд „Достойни старини”

Управляващите решиха да смъкнат поредната кожа от гърба на данъкоплатците в България. Този път БСП са предложили да се въведе нов данък. Всички работещи ще плащат нова удръжка от трудовите си възнаграждения, в размер на 1% за фонд „Достойни старини”, съобщи новината в. „Преса”, цитиран от БЛИЦ.

Средствата, които се събират от тази удръжка, ще бъдат внасяни в специален фонд, който носи името „Достойни старини”. Тези промени ще бъдат заложени в проекто закона, който касае възрастното население на страната. По думите на Корнелия Нинова, председател на социалната комисия към Народното събрание, този нормативен акт ще бъде готов до края на 2013 г.pari

Идеята на БСП за създаването на този фонд, е да се включи всеки български гражданин напълно солидарно в дългосрочната грижа за пенсионерите у нас. Този проблем е изключително наболял в последните години, тъй като населението в България е застаряващо. Тази тенденция се забелязва не само у нас, но и в страните от цяла Европа, допълни Корнелия Нинова.

Реализирането на идеята за фонд „Достойни старини” може да бъде внедрена у нас не по-рано от 2015 г. Със сърбаните средства във фонда ще бъдат изграждани старчески домове и институции, които да поемат грижата за най-възрастните хора и болните в обществото ни, както и такива, които не могат да поемат грижата сами за себе си.

Източник:chudesa.net