Управляващите продължават порочната политика на ГЕРБ

Депутатът от Коалиция за България Румен Овчаров направи доста изненадващо изказване срещу съпартийците си и по-конкретно срещу решенията вземани от тях. Бившият министър на икономиката и енергетиката обвини управляващите, че нарушават сериозно Закона за енергетиката с намеренията си да построят нов, седми блок на АЕЦ Козлодуй.

“Защо трябва да се строи допълнителен реактор, когато може да се възобнови работата на спрените трети и четвърти реактори?”, попита Овчаров в ефира на Нова телевизия. aecСпоред червения депутат парите, които ще отидат за строежа на новия реактор са достатъчни, за да се построи новата АЕЦ Белене. “Това е абсолютен слугинаж от страна на кабинета към Америка”, изригна Овчаров.

Той нападна съпартийците си, че продължават порочната политика на предшествениците си от ГЕРБ, които са и най-големите им опоненти, да се вземат задкулисни решения, които не са обосновани. Овчаров не крие притеснението си, че ако страната построи седми блок на АЕЦ Козлодуй, ще се превърнем в парадоксален случай на страна, която препродава енергия, която практически на притежава. “Не се знае, един ден може изобщо да нямаме ток заради това решение”, притеснен е бившият министър.

Източник:razkritia.com