uchenici

Разпускат всички училища в страната

Докато депутатите не спират да спорят по въпроса „за” или „против” развитието на ядрена енергетика в България, то учениците вече чакат с нетърпение референдума.

Не защото имат мнение по въпроса, още по-малко и че нямат право на глас с изключение на малкото, които вече са навършили пълнолетие, а затова, че се задава нова ваканция.

Тъй като референдумът е обявен за 27 януари (неделя), то министърът на образованието, младежта и науката – Сергей Игнатов обяви 28 януари (понеделник) за неучебен ден.

Това означава, че те ще почиват три дни, което си е една своеобразна ваканцийка, макар и малка.

По всяка вероятност съвсем скоро доста училища в страната ще бъдат разпуснати в грипна ваканция, тъй като се очаква бумът на грипните заболявания в страната да настъпи в края на януари или началото на февруари.

Специалистите обаче предупреждават тийнейджърите да не използват времето, в което ще бъдат разпуснати в грипна ваканция за срещи и забавления по заведенията.
Целта е контактите да бъдат сведени до минимум, за да не се разпространява вирусът.

Припомняме, че в САЩ бе обявено бедствено положение, заради грипа „Виктория”, който върлува в страната.
Над 19 деца, които бяха поразени от новия щам, починаха.
Вирусолози обаче успокояват обществото, че грипът не е чак толкоз опасен, но при условие че се хване навреме и заболелите не се подлагат на самолечение.

източник: pravda.bg