Точно след 13 години ще дойде Краят.

Поредното предричане за Апокалипсис бе направено от учени. Този път то идва от Италия, където астрономът Франческо Манка разкри, че е установил астероид, който се движи към Земята заплашително. Това е 2013 GM3, който е цели 20 метра. Италианецът сподели, че този астероид ще мине само на 8 600 км. от земната повърхност. Има обаче и по-страшен вариант. Може да се разбие право в Земята. Това ще се случи точно след 13 години – април 2026 година. По принцип не всеки подобен обект може да причини смърт на цялата Земя, а просто големи промени и разрухи. Този обаче е толкова голям, че наистина е възможно да доведе до Края на света.asteroid

От НАСА побързаха да успокоят населението, като обявиха, че този въпросен астероид ще мине на 39 700 км. от Земята. В Италия обаче смятат друго. Не е ясно на кого точно да вярваме, но трябва да се знае, че опасните летящи към планетата ни обекти са много, а специалистите изследват едва 10% от тях, така че смъртта на човешката планета може да дойде във всеки един миг.

2026 година ще бъде интересна за човечеството година. Дано се вземат необходимите мерки все пак. В Русия вече работят по тези проблеми с астероидите.

От:Милен Георгиев              Източник:chudesa.net