Учителката по информационни технологии Пройка Кючукова от СОУ „Ив. Вазов“ в Поморие опитала да души петокласник в коридора на училището в петък, а после се барикадирала в кабинета си. Ученикът Ангел Стоименов над 30 мин бил в безсъзнание, твърди баща му Бойко Стоименов.

„Вървях си по коридора на 3-ия етаж, когато едно момче от 6-и клас ме бутна. Бягаше, закъсняваше за час. Политнах към учителката, а тя ме хвана за гушата и почна да ме душangelи. Блъсна ме в стената. Една друга учителка я спря. После изпаднах в шок и не помня нищо. Чак в болницата усетих болка от инжекцията“, разказа вчера 12-годишният Ангел.

„Вижте епикризата, синът ми е вдигнал кръвно 150/90. Представяте ли си колко е бил уплашен? Ще съдим тази учителка“, заяви бащата. Той показа документи от бургаската болница, където в графа „диагноза“ е записано „опит за душене, вследствие на което детето е изпаднало в посттравматичен шок“. То е било на системи и успокоителни.
Когато учителката Кючукова се заключила в кабинета си, се наложило колегите й да извикат полиция. При разпит педагожката обяснила, че момчето нарочно е било блъснато в нея от група по-големи ученици, които редовно я тормозели.

„Информирана съм за случая от доклада на директора Иван Тенекеджиев. Според него петокласникът е направил опит за посегателство върху учителката с ритник, а тя го е отблъснала. Момчето обаче се наранява и изпада в стрес“, каза шефката на просветния инспекторат Виолета Илиева.

Кючукова е назначена тази учебна година, не е преподавала на Ангел. Той обаче твърди, че тя и друг път е посягала на учениците, удряла ги с дневника по главите и ги заключвала в кабинета си.

Източник:24chasa.bg