Снежана Любенова Иванова – старши-учител в IV група в ОДЗ “Първи юни” в Исперих е напъхала за назидание чорап в устата на детето. Момчето е на 5 години и се казва Теодор Добромиров. Това се посочва в подадената от родителите до общинския кмет жалба. Шокиращата случка се разиграва на 1 февруари, но кметът научава за нея седмица по-късно. Причина за забавянето е опитът на директорката на заведението Цветанка Тодорова да потули случая.При журналистическо разследване стана ясно, че обвиняваната учителка е назначена именно от Тодорова и затова директорката няма интерес случаят да придобие обществена гласност. Тя дори е подела подписка, в която родителите на останалите 24 деца от групата да се подпишат в защита на обвинената даскалица. Мотивът на ръководния кадър бил, че Теодор Добромиров бил много палав и буен.odz

Всъщност цялата дандания става заради това, че в стремежа си да накаже малчугана, учителката му натикала мръсен чорап в устата. Това разказват потресените родители Мария и Христо Добромирови. И двамата са убедени, че детето им се превърнало в черна овца за Любенова, което има негативно отношение към отрочето им.

След като случката се разчула из малкото градче, Любенова си пуснала платен отпуск, но в обясненията си пред директорката отрича да е тикала чорапа в устата на Теодор. Признава обаче, че го е размахвала пред лицето му.

Родителите на потърпевшото момченце са категорични, че ако след отпуската си Любомирова бъде върната в същата група, в която е и Теодор, тя ще спрат сина си от тази детска градина. Те са решени да си търсят правата докрай. Ако трябва, те се заканват да занимаят и ресорното министерство с проблема.

От:Михаил ПОПОВ

Източник:blitz.bg