Ушни марки

Ушната марка е най- известният начин за идентифициране на животните. Тя се използва при добитъка, кучетата и опитните животни. Представлява малка щипка или плочка, изработена от пластмаса или метал, която се слага на ухото на животното. Например ушни марки за овце. Марката притежава уникален номер, с който се идентифицира маркираното животно.

Известен и предпочитан снабдител с ушни марки е Бентли фарм ООД, който има повече от 5000 клиенти в страната. Ушните марки, с които зарежда пазара са изработени в унисон с всички европейски и международни стандарти. Тези марки, които се предлагат на българския пазар, минават множество тестове за безопасност и качество.

Ушни марки

Фирмата е една от първите, въвела електронното идентифициране на селскостопанските животни в страната.

Ушните марки, предлагани от Бентли фарм ООД, са одобрени от  Българската агенция по безопасност на храните. Този модел марки притежават освен електронен чип, вграден в тя, също и идентификационен номер върху себе си.

Освен официалните ушни марки, които имат стандартна визия, определена от законодателството, се предлагат и неофициални. Те се характеризират с разнообразие на цветове и модели и се използват за вътрешна идентификация по осмотрение на животновъда.

Лазерното надписване на марки е също по поръчка на собственика на животните.

Цените на ушните марки са изключително достъпни и се доставят в съвсем картки срокове и в отлично качество.