Чавдар Николов знаел за освобождаването на щангиста, но не уведомил родното министерство

Посланикът на България в Бразилия Чавдар Николов най-вероятно ще бъде принудително пенсиониран заради гафа с освобождаването на Гълъбин Боевски. Заедно с него май-вероятно ще изгори и консулът в посолството ни в южноамериканската държава – Цветан Димитров. Причината е проста – освобождаването на Гълъбин Боевски.

poslanik

Както знаете, щангистът ни се появи ненадейно на летище София преди два дена докато всички в страната мислеха, че той излежава ефективната си деветгодишна присъда за трафик на наркотици. От бразилска страна обявиха, че са уведомили консулството ни в страната за предстоящото пускане на спортиста. От тях се е очаквало да уведомят властите в България, което обаче не се е случило.

 

Чавдар Николов все още не е коментирал защо не е уведомил родните управляващи за освобождаването на Боевски. Николов е привикан по спешност в България, за да даде обяснения. Припомняме ви, че олимпийският ни медалист се прибра ненадейно в родината преди два дена след като беше пуснат от затвора в Бразилия. Заповедта за експулсирането му е била обнародвана още на 13 март. И е напълно невъзможно консулът ни да не е разбрал, предават от ПИК.

Източник:razkritia.com