Като начало направете миялната машина най-добрия си приятел за почистване на всичко – включително обувки!

Редовно използвайте полиетиленово и алуминиево фолио

От тигани до неща за хладилника и фурната, опаковайте почти всичко с полиетиленово или алуминиево фолио. Това е ключът на мързеливия човек към подредена кухня. Тайната? Просто отлепете подложката след употреба, а купата, чинията или тава за печене отново се почистват веднага. Използвайте пластмасовото фолио за студени храни, а алуминиево фолио или пергаментна хартия за фурната.

Възползвайте се от вашата миялна машина

Съдомиялната машина е мечта на мързеливия човек: без да вдигате пръст, изведнъж отново имате чисти съдове! Но съдомиялните могат да почистят много повече от тенджери и тигани. Опитайте да хвърляте обувки, автомобилни части, пластмасови играчки и инструменти в тях.

Разходете се из къщата с пухкави чорапи, за да съберете праха

Боклуци, няма повече! Оказва се, че пухкавите чорапи са магнит за прах и косми. Разходете се с този удобен „парцал“ на краката си за един уикенд. Така неусетно ще почистите къщата без никакви усилия.

Почистете микровълновата фурна с купа вода

Нищо не е по-отблъскващо от миризмата на остатъци, които излизат от микровълновата печка, и дори да не я забелязвате, бактериите употребата могат да се натрупват там с течение на времето. За лесно почистване, налейте две чаши вода и ½ чаша оцет в безопасна купа и я поставете в микровълновата печка за 3 минути при пълна мощност. Избършете чистата микровълнова печка и тя ще светне като нова.