Симеон Сакскобургготски смята, че се излагаме“ протестирайки и скандално обвини медиите в пристрастност и необективност.

В безпрецедентно изявление на своя сайтkingsimeon.bg Симеон Сакскобургготскискандално призова „да не се излагаме пред света“, протестирайки срещу кабинета „Орешарски“ и безпринципната “тройна коалиция”. Необичайно за добре познатия „царски стил“ с витиевати умозаключения, бившият премиер (2001-2005) се обяви категорично в защита на статуквото и ясно даде да се разбере, че е против продължаващите протести, за които обвини медиите.

Странно защо, когато той бе премиер, а и след това, царят не бе дръзвал да коментира нищо, а сега се е загрижил за новата тройна коалиция и кабинета „Орешарски“.

simeon

Демокрацията позволи свободното изразяване на мнения, но процесите у нас пораждат съмнение за задкулисни игри на „определени кръгове“, пише в пространната си декларация Сакскобургготски. Той коментира въпроса за ролята на медиите – тя е „противоречива и дори тенденциозна“. В събитията от последните месеци, на фона на всички избиратели, несъгласните са толкова малко и не навсякъде, но създават сериозни проблеми за всички останали граждани.

Царят е съгласен, че е нормално да се протестира и управляващите да бъдат обект на критика, но според него медиите от безпристрастни свидетели, се превръщат във фактор във политиката, акцентирайки кой е поредният ден от протестите. Не е съгласен обаче децата да участват в подобни събития – не „възпитателно“ да знаят кои са “наши” и кои “чужди”.

Царят, наблюдавайки ситуацията смята, че протестиращите не знаят какво искат. В проспериращите страни било естествено политиците да се споразумяват, отбелязва той с недоумение, защо коалицията БСП-ДПС- Атака у нас не се приема. Това, заедно с липсата на респект към институциите на държавността, ни „излага пред света“, поучително отбелязва Сакскобургготски.

Източник:razkritia.com