photo_verybig_780566

Кирил Рашков не е желан в Катуница, отсече кметът на селото Красимир Юруков.

След два месеца изтича присъдата на Рашков, а семейството на ромския бос многократно обяви твърдото си намерение да се върне в селото, тъй като това е тяхно право.

Кметът обаче ги е посъветвал, че не е желателно да се връщат в Катуница. Фамилията, според него, има финансови

възможности, за да да се засели другаде.

„Ако имат поне малко морал, те не трябва да се връщат, защото може да се повторят размириците отпреди две години“, коментира Юруков пред „Фокус“.

Въпреки че със заповеди на строителния контрол бяха съборени всички незаконни имоти на Цар Киро и фамилията му, останали са и такива на техни роднини, в които семейството може да се върне.

Според Веселин Христов, който заведе дело срещу Рашков за заплаха за убийство, притеснения в селото има още отсега.

„Никой нищо не е забравил за тези две години, които минаха“, каза той.

На 23 септември 2011 г. в пловдивското село Катуница микробус, управляван от близки на живеещия тогава в селото

Кирил Рашков, прегази 19-годишния Ангел Петров. Това предизвика седмици на масови размирици и националистически протести в цялата страна.

В момента Цар Киро излежава присъдата си в общежитието към Пловдивския затвор за закана за убийство на вуйната на прегазения Ангел – Ваня Петрова, и нейния приятел Веселин Христов.

В последствие Рашков бе осъден на 2 години затвор и за укриване на данъци в особено големи размери. С лихвите задълженията му възлизат на над 480 хиляди лева. Заради предишната му присъда обаче наказанието се кумулира в едно общо от 2 години и шест месеца затвор, която изтича скоро.

източник: dnes.bg