„Ако желая да се върна в Катуница, ще го направя. А хората, които не ме искат, те да напуснат селото. Нека не се притесняват местните жители, нямам намерение да правя конфликти. През ум не ми минава такова нещо. Но защо продължават да ни ядат и нападат, като с нищо не ги предизвикваме. Нямаме ли право и ние да живеем.“

Това заяви Кирил Рашков, който се свърза по телефона с журналисти. Той излежава присъда от 2 години и половина за закана с убийство и до месец излиза на свобода. Рашков не крие намеренията си да се върне в Катуница. Местните обаче не го желаят.

kiro

„Ако се върне, ще го посрещнем на нож. Няма работа тук, позорно ще го изгоним! Ще блокираме селото и цяла България ще ни подкрепи“, обявиха жители на Катуница на панихидата за 2 години от гибелта на Ангел Петров, загинал на 23 септември 2011 г. под гумите на бус с гости на Рашков. Той твърди, че фамилията му не е замесена в смъртта на момчето.
„Ще искам ново независимо разследване за подбудителите на размириците в Катуница. Не сме ние. Хората, които са били в буса, нямат вина за катастрофата. Бягали са от страх да не ги нападнат“, каза Рашков.
Той настоява да разбере кои са участниците в палежите на домовете на фамилията му.
„Защо няма задържани? 119 души са викани в полицията, но са осъдени само по Указа за борба с дребното хулиганство“, гневи се Рашков.

 

Източник:news.plovdiv24.bg