Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Симеонов Ангелов. Ангелов е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група и за данъчни престъпления в размер на над 4 милиона лева.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления – участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление – избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.cacarov

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор счита предложението на Софийска градска прокуратура за внасяне на искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата за напълно основателно.

Затова в понеделник, 10 юни, Сотир Цацаров ще внесе в НС искане за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.

Източник:dnes.bg