Волен Сидеров ще търка наровете в следствения арест, ако направи още някоя глупост. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров и допълни, че хулиганските прояви на атакискта наистина са тежко криминално престъпление, при което имунитетът на всеки депутат може да бъде пренебрегнат.

Цацаров уточни, че вече е издал разпореждане до настоящия МВР министър да му бъде докладвано, ако Волен си позволи някоя нова волност. При следващия случай на квалифицирано хулиганство от негова страна, главният прокурор ще бъде уведомен и ще вземе съответните мерки.

„Не си мислете, че ще си играем на шикалки.

cacarow

Нито ще възбуждам наказателно преследване, нито ще гледам имунитети. Конституцията ни дава право дори и депутат да бъде арестуван на място, ако се завари в положение на подобно тежко престъпление. Ако поведението му продължава да бъде такова, г-н Сидеров ще бъде арестуван”, обяви главният прокурор.

Сотир Цацаров разкритикува и поведението на бившия силовак Цветан Цветанов, който отказа да си направи полицейска регистрация, въпреки че има обвинение по цели две наказателни дела. Шокиращ е фактът, че самият Цветанов подписва наредбата, докато е на власт. Според главния прокурор хиляди души са преминали през подобни процедури и отказът му е меко казано необоснователен.

„Най – тъжно от всичко е това, че сам трябва да преминеш по пътя от министър до обвиняем и чак тогава да разбереш две важни неща: че в България съдът решава кой е невинен и кой виновен; и второто, че твоята собствена наредба е противоконституционна”, заключи Цацаров.

Източник:skandalno.net