Цветан Цветанов я загази здравата, след като трима шефове на СДОТО дадоха показания срещу него, че лично той им е наредил да подслушват, но устно.

Трима от четиримата обвиняеми, за незаконното подслушване на политици и бизнесмени, са дали показания срещу бившия шеф на МВР и вицепремиер Цветан Цветанов, че лично той им е разпоредил да извършат това, за което са изправени пред съда. В момента прокуратурата не може да повдигне обвинение срещу Цветанов, тъй като той не се отказва от политическия си имунитет.

cwetanow

С тези показания на шефовете от спецдирекцията “Оперативно-технически операции” (СДОТО) зам.-председателят на ГЕРБ се превръща в основния виновник за незаконното подслушване, а не, както Цветан Цветанов твърдеше, че не отговаря за техническата част в МВР.

Заповедите са дадени устно според тримата шефове на СДОТО, но въпреки това не са освободени от отговорност. Показанията им могат само да облекчат крайната присъда, защото са свидетелствали срещу главния виновник. Ако се докажат твърденията им, Цветан Цветанов е заплашен от една до осем години затвор, след като му падне имунитетът.

Източник:razkritia.com