Бившият шеф на МВР се бои от обвиненията, повдигнати му от главния прокурор Сотир Цацаров.

В патова ситуация е поставен бившият вицепремиер от правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов. Един от най-доверените хора на Бойко Борисов е изправен пред угрозата да влезе в затвора за цели 8 години заради скандалите с подслушването. Бившият МВР шеф очевидно смята, че заплахата е съвсем реална и затова си е наел скъп немски адвокат, известен експерт по сигурността.

Обвинението, което му е повдигнато от главния прокурор Сотир Цацаров е допустителство по служба – бездействие, в резултат на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление.
Цветанов шикалкави и по въпроса с имунитета си. След като преди седмица депутатът от ГЕРБ беше готов да се откаже от сигурността си като народен представител, сега Цветанов говори съвсем друго, очевидно уплашен от възможността да влезе в затвора.cv

Страхът му е съвсем реален предвид факта, че наяве лъснаха имената на подслушваните по искане на Цветанов политици. Списък с техните имена беше официално оповестен от Григор Здравков от легия “Антимафия”. Сред подслушваните са ключови политици като Сергей Станишев и съпругата му Моника, Мая Манолова, Кристиян Вигенин от “Коалиция за България”, Ахмет Доган, Лютви Местан, Делян Пеевски от ДПС, като за последния е обсъждано и неговото физическо премахване, категоричен е Здравков.

Волен Сидеров също е бил подслушван, заедно с главния прокурор Сотир Цацаров. Здравков определи подслушването на Цацаров като проверка за лоялността му преди да заеме ключовия пост на главен прокурор. Цветан Цветанов и Бойко Борисов искали да са сигурни, че той ще е лоялен към тях.

Източник:razkritia.com