Търсите си ново хоби? Имате интерес към цветарството, но не знаете от къде да започнете? Нека заедно научим нещо ново и интересно!

За да създадете флорални композиции, трябва да подготвите следните цветарски материали:

Флорална гъба. Тя служи като основа за композиции. Поставя се на дъното на всеки съд – кошници, кутии, вази, за фиксиране на цветя и други елементи. Забитите в нея цветя запазват свежестта по-дълго, могат да се поливат.

Тънък гъвкав проводник. Полезно е не само за укрепване на състава, но и за производството на отделните му елементи.

Флоралната тейп лента е необходима за затваряне на участъци по стеблото, телта, опаковката и декорацията. По свойствата си наподобява елегантна електрическа лента от синтетичен материал. Лесно се разтяга, повтаря формата на елемента, здраво и сигурно се фиксира благодарение на лепилния слой и удължава живота на отрязаното растение.

Вази, саксии, сатенени панделки в различни цветове, красива опаковъчна хартия, кошници, кутии за шапки, тапи и други аксесоари за декорация. Нека веднага да дадем малък съвет: следвайте модните тенденции във флористиката. В социалните мрежи се абонирайте за известни флористи или професионални общности, за да сте в крак с всички нови продукти. Разгледайте внимателно и сайта на един от най-добрите доставчици на цветарски консумативи Диги 84.

Като техническа опаковка, например за транспортиране или защита срещу повреда, можете да използвате прозрачен целофанов филм.

Що се отнася до цветарските материали, първо ще трябва да започнем с цветарски консумативи като:

градински ножици,

ножици,

флорален нож.

Желателно е тези цветарски консумативи да са по двойки: единият е за битови нужди (рязане на панделки, хартия и др.), другият е строго за рязане и обработка на цветя. Дръжте инструментите си остри през цялото време. Тъпите остриета развалят растенията и това се отразява негативно на цялостното качество на състава.

Пистолет за горещо лепило (най-простият модел с мощност от 100 до 150 W е достатъчен). Необходимо е за свързване на елементи.

Телбодът е за същата цел. Щипки, тънки клещи и клещи за работа с тел.

Цветарските инструменти трябва да са качествени, за да са удобни и лесни за работа, подходящи ще намерите на digi84.com.