ilian-todorov

Депутатът от „Атака” Илиян Тодоров се възползва от възможността да блесне в национален ефир и призова привържениците на своята партия да организират доматена атака срещу бившия премиер Бойко Борисов.

„И

дете пред къщата на Бойко Борисов и хвърляйте домати. Защото по времето на ГЕРБ се направи опоскване на държавата, а апетитните концесии бяха раздадени олигарси. Комисията за конфликт на интереси на практика не работи, защото се избира от управляващата политическа сила. Тя е безсмислена”, обърна се той към протестиращи чрез телевизията.

Народният представител обясни, че трима от петимата членове на комисията, сред които и председателят, се избират от парламента. При това положение наистина няма как истината да лъсне, след като ловците на глави са назначени на работа от самите депутати.

В подкрепа на думите си Тодоров извади документи, доказващи безхаберното управление на ГЕРБ, допуснало поредното тотално разграбване на държавата чрез тайни и/ или подправени търгове без конкуренция и раздаване на концесии. В същото време въпросната Комисия е защитавала спечелилите, вместо да свърши работата си. Депутатът допусна, че част от спечелените средства

Са връщани в черните каси на ГЕРБ

От БСП също излязоха с мнение, че законът за Конфликт на интереси се нуждае спешно от сериозна реконструкция. На първо време обаче трябвало да се разнищи скандалът с бившия председател до самия край и чак тогава да се действа.

За съжаление в България политическата воля е само на думи. Тенденцията родните политици да се държат като клоуни продължава с пълна сила. Докато народът се чуди как ще оцелее през идващата зима, малките и големи играчи се впускат в още по – интересни (за тях самите) безсмислени битки, вместо да се впрегнат в работа и да свършат нещо разумно. В момента НЯМА политическа сила която работи, защото половината капацитети са ангажирани с измисляне на нови и нови шеги срещу своите опоненти, а другата половина с намиране на хитри начини за кражба.

източник: skandalno.net