Втори компромат пристигна на редакторската поща на HotArena.net, отнасящ се до предполагаемата гей афера на футболиста Валери Божинов

Бившият нападател на „Спортинг Лисабон“ неволно стана главен герой във измислен филм с неизвестен режисьор. На 9 септември /понеделник/ първи ви съобщихме за нелепия сигнал, който получихме, имащ за цел да разобличи действителната сексуална ориентация на спортиста.

След необходима справка, HotArena.net съвместно с в. „Уикенд“, реши да разобличи организаторите на гнусното попадение.

Преди да пристигне компроматът, първо бе отправено запитване дали искаме да научим сензационна новина за Божинов. Подателят също твърди, че вече е изпратил информацията и на друг сайт. След проверка установихме, че подобни имейли не са достигнали до други колеги.walri

 

Авторът прилага линк към профила във Фейсбук на „уж“интимния партньор на спортиста – Мариян Димитров и започва да се прави на очевидец: „С него Валери се мъкнеше по хотели последния месец. Николета знае за това. Искам информацията да остане анонимна. Моника Валериева е просто параван за отношенията на Валери и момчето. Моника и Мариян са близки приятели и тя отиде с тях в Италия. По-точно Валери замина сам, а те го чакаха там. Би могло да се докаже, стига да се поразровите малко…”.

Провокирани „да се поразровим малко“, това решихме и да направим. Моника и Валери наистина са пътували до Италия, но престоят на двамата изобщо не се застъпва. След провалени преговори със „Спортинг“ Божинов се завръща в София на 4 септември, а Валериева лети за ботуша три дни по-късно.

Зарадвал се от публикуването на информацията му, доносникът на фалшиви сигнали реши да продължи играта си, но този път с приложение и на доказателства. Той изпрати до HotArena.net скрийншот от разговор между Валери и Мариян, в който футболистът обвинява и търси сметка на момчето

за това, че е направил отношенията им публично достояние. След оправданията на Димитров, Божинов се съгласява и хвърля вината върху служителка на хотела, в който уж заедно са посетили.

HotArena.net реши да провокира създателите на нескопосаният компромат с още няколко запитвания към тях. На отправено наше съмнение, че снимката е с фалшив Валери Божинов или е правена с фотошоп, защото това не е стила на писане на Валери, автора на ментето ни написа следното: “Хахаха, няма кой по-добре да познава стила на писане на Божинов. Той е.”

Отправихме друго предложение. Да платим хонорар на източника, който уж има достъп до профила на Мариян и може да прави скрийншот от разговор с Божинов, да направи втора снимка на друг разговор между „двойката“. Тук вече организаторите на измислената гей афера се затрудниха. Такава снимка нямаме и до днес.

Когато води чат-диалози, футболистът използва междуметия като „хаха“, „хохо“ и разстила едно изречение на няколко реда. Друг важен елемент при комуникацията в социалната мрежа, е че след написаното излиза откъде е изпратено самото съобщение – дали от настолен компютър, или мобилен телефон. В компроматния материал измисленият герой Божинов пише словата си на един ред, а иконката на устройството, от което комуникира липсва.

Изводите са, че подателят сам е скалъпил разговора, а после е монтирал имената /забележете това на Мариян е на кирилица/ на действащите лица срещу измислените им реплики.

Истината е, че Мариян и Валери изобщо не се познават. На 9 септември те са провели разговор /можете да го видите в галерията/, в който и двамата недоумяват как са попаднали в този скандал. Забележка – името на Димитров в истинския разговор е на латиница.След нашите разкрития, доносът реши да се предаде и да разкрие, че за организираното морално нападение се заплаща: „Нека го кажем така: една от най-добрите приятелки на Мариян ни осведомява до всички пикантерии срещу известна сума пари. Нашият интерес е историята да се разчуе и да излезе наяве. Точка”.

Източник:hotarena.net