Доведеният син на Христо Бисеров Ивайло Главинков има десетки дружества, които строят фотоволтаици и след това продават произведения ток на ЧЕЗ, където по времето на ГЕРБ е назначен близкият до ПашатаМитко Каратиста.

Главинков бил вкаран в бизнеса със зелен ток още през 2008 година. Точно високите сметки за ток станаха причина за бунтовете срещу правителството на ГЕРБ през февруари, когато Борисов подаде оставка. Тогава лъсна и истината за подставеното му лице в ЧЕЗ – Димитър Стефанов – Каратиста, бивш шофьор на Румен Николов – Пашата. Точно с ЧЕЗ синът на Бисеров има едни от най-тлъстите договори за изкупуване на ток от възобновяеми източници.

Според слуховете в централата на ДПС Ивайло Главинков бил близък с Митко Каратиста покрай партньорството си с електроразпределителното дружество. Сигналът срещу Христо Бисеров е бил прикриван от Цветан Цветанов, както бе писано в преста, и тази връзка допълнително наляла масло в огъня. biserovПредполага се, че ГДБОП е архивирала сигнала, без да се работи по него, за да се изнудва депутатът и той да работи за интересите на приближени до ГЕРБ бизнесмени. Другата версия е, че така се прикрива престъпената връзка между клана Бисерови и Румен Николов – Пашата, която е осъществявяна чрез Митко Каратиста.

Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков бяха обвинени миналата седмица за това, че са превеждали пари по сметки зад граница, които са придобити чрез престъпление.

Разследването срещу тях ще продължи с търсене на още техни сметки в чужбина включително и офшорки, научихме от източници в прокуратурата. Предполага се, че тандемът Бисеров – Пашата е изпрал стотици милиони от зелен ток с лобистки поправки в закона за енергетика и с помощта на Митко Каратиста, като член на надзорния съвет на ЧЕЗ.

Източник:skandalno.net