Управляващите добавиха и вратичка за навършилите възраст, но нямащи необходимия стаж

БСП най-накрая започнаха да изпълняват част от предизоборните си обещания. След като предизвикаха огромни скандали с редица неадекватни решения, управляващите се уплашиха от хорското недоволство и решиха да се опитат да замажат очите на хората за гафовете си с промени в законите, които запознати окачествиха като популистки.

След като отмениха пълната забрана за пушене на закрито и са на път отново да вкарат цигарения дим в заведенията, от властта все пак направиха и нещо полезно за гражданите. pensiqПо-рано днес стана ясно, че управляващите замразяват възрастта за пенсиониране поне за две години. Така жените ще се пенсионират на 60 години, а мъжете – на 63 години, при натрупан осигурителен стаж съответно 33 и 37 години.

От кабинета помислиха и за хората, навършили необходимата възраст, но не и нужния стаж. Според новия законопроект българските граждани ще могат да се пенсионират на 65 години, ако имат поне 15 години стаж, предават от бТВ. Според управляващите замразяването на пенсионната възраст е необходимо с оглед на това, че в страната ни тя е една от най-високите за целия Европейски съюз.

Промените ще влязат в сила от 1 януари 2014.

Източник:razkritia.com