Родните народни представители вече надушват, че идват избори и решиха да спретнат поредната постановка за пред хората, гневят се във форумите 96 депутати днес подкрепиха предложението за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение.

Депутатите си замразиха заплатите

Само един народен представител от „Атака” гласува против замразяването на заплатите, съобщи агенция „Фокус”. Назрялото решение влиза със задна дата от 1 февруари и важи до края на мандата на това управление.Форумите веднага гръмнаха с единодушното „Ура!”, но и с остра критика, че май милите ни „звезди” в парламента са надушили

наближаващите избори. „Сетиха с! Какво ни кръщават – чист популизъм!”, „Страшен ход от тяхна страна, но да имаше кой да се върже…”, споделят възмутените потребители.

narodnoto

По принцип месечните възнаграждения на депутатите са обвързани с размера на средната работна заплата в публичния сектор и се променят на всеки тримесеца по данни на НСИ. „Живи да ги оплачеш, за тях няма никога криза!”, негодуват още нашенци.

Данните сочат, че до миналата година представителите на нашия глас са получавали основна заплата от 2196 лв, а през януари 2013 г. заплатите на народните представители изведнъж пораснаха на 2448 лв., защото те видиш ли забравили да гласуват ново замразяване на заплатите си.

Източник:razkritia.com