Полицията умолява гражданите да върнат разпилените банкноти.

Дъжд от пари се изсипа над малко белгийско градче. Неочакваният феномен си има съвсем нормално и достатъчно криминално обяснение. Крадци ограбили сейф в градчето Зеделхайм, но бързо били хваната „в крачка”.

По време на бягството си от местопрестъплението те се опитали да хвърлят „плячката” си от прозореца на колата. Целта била не да прикрият следите от делото си, а да разсеят полицията.

Крадците нападнали частен дом, но изглежда стопаните му са заможни, защото разхвърчалите.

Престъпниците действително се отървали! Те потеглили по пътя с мръсна газ и буквално изчезнали от погледа на преследвачите.

pari

Щастливците, които станали свидетели на „рядкото явление” могли да се порадват за кратко на „благодатния дъжд”. Мъж успял да събере 5000 евро, но полицията му иззела „печалбата”.

Парите били толкова много, че изглеждало чак страшно как хора се спират и започват да си тъпчат джобовете с пари. Местният прокурор обаче нарече постъпката им „самообслужване”.

Полицията възстановила част от загубата, но по-голямата част от откраднатото било в неизвестност. В Белгия законът е категоричен. Ако някой намери пари и не ги върне, го грозят две години затвор.
От:Надежда Димитрова               Източник:razkritia.com