Светът стана свидетел на ново технологично чудо – същество, създадено от синтетични телесни части

Човечеството направи още една стъпка в постигането не просто на прогрес в техниката и превръщането на фантастичните романи в истината. Науката стигна до там, че да се доближи с още една крачка от безсмъртието или поне да повиши значително качеството на болните хора.

Това стана след като беше направен (буквално) първия ходещ и говорещ бионичен човек. Той се нарича Франк и е съставен само и единствено със синтетични телесни части.4ovek

Ентусиасти го видяха за първи път в Националния музей на въздухоплаването и космоса към института “Смитсониън” във Вашингтон. „Роботът”, който на външен вид не се различава от човека е дело на конструктори в лондонската фирма “Shadow Robot Co”.

Синтетичните части – бионичните телесни части и изкуствените органи, са изработени от 17 производители от цял свят, предаде Ройтерс. Франк изглежда като средностатистически мъж – висок 183 сантиметра и тежи 77 килограма, разказват от profit.bg. Е, цената му е 1 милион долара, но пък е истински шампион и надежда за медицинската наука. В тялото му има 28 изкуствени телесни части – органи като панкреас, бял дроб, далак и кръвоносна система – ще решат проблема на десетки хиляди страдащи по цял свят.

Лицето на Франк има прототип. Това е д-р Бертолт Майер, социален психолог от университета на Цюрих. Ученият е роден без долната част на едната ръка и животът му е по-нормален, защото ползва изкуствен крайник. Бионичният мъж се движи под командване чрез дистанционно от компютър, а движенията на крайниците – чрез безжични връзки.

Франк комуникира чрез компютърна програма за разговор, но с личността на 13-годишно момче от Украйна. Вижте го по-добре сами:

Източник:razkritia.com