Малолетните ще се „отърват” от главоболията си срещу солената сума от минимум 150 лева, дадени на ръка на лекаря

БГ доктори правят аборти на 13-годишни. Малолетните могат да се „отърват” от главоболията си срещу солената сума от минимум 150 лева, дадени на ръка на лекаря, над обичайната такса за тази манипулация. Това разкри репортаж, направен от Нова ТВ в няколко елитни столични здравни заведения, на което се позова БЛИЦ.

Клипът е заснет със скрита камера, но повече от отчайващи са отговорите на хората, които са положили Хипократовата клетва и са се обрекли да служат в името на здравето на хората.abort

Един от заснетите лекари споделя, че е правил аборт на 13-годишни деца, и то в третия месец. Но е доволен, че всичко е минало добре. На въпроса на репортера дали не е опасно за здравето на момичетата, гинекологът рязко отговаря, че ако не вярваш в резултата, по-добре да не ходиш при лекаря.

Друга докторка пък разкрива, че щом момичето е решило да прекъсне бременността си, трябва да стисне зъби и да го направи, но първо да говори със своята майка.

Оказва се, че в безграничното интернет пространство ежедневно се бълват обяви за гарантирани аборти, правени на „косъм” от закона. Репортер на Нова ТВ се обади на подобен телефон и се представи за 15-годишно момиче. От там й отговориха, че това е незаконно и ще трябва някой пълнолетен да поеме отговорността, ако нещо се случи. На тези думи мнимото дете отговаря, че категорично не иска да се разчува подобно нещо, и пита дали наистина никъде името й няма да фигурира. Накрая докторътдоста великодушно се съгласява.

Той е готов да направи аборта дори и без знанието на родителите на момичето, никъде няма да бъде вписано детето като пациент, но за това заобикаляне на закона са необходими още 150 лева горница над обичайната тарифа от 300 лева.

Във втората клиника лекарят е категоричен, че без подпис на родителя няма да се съгласи да прекъсне бременността, тъй като, ако нещо се случи, той става атакуем от закона. В третото здравно заведение директно предлагат момичето да се представи за пълнолетно 18-годишно и така да бъде оформена документацията.

Източник:chudesa.net