Преди няколко седмици светът за първи път научи за ужасната съдба на малко момиченце Рууна Бегум от Индия, страдащо от много рядка болест, наречена хидроцефалия.

заради която главата му е пораснала до огромни размери, достигайки невероятните 91 сантиметра.

Въпросното заболяване предизвиква натрупване на огромно количество гръбначномозъчна течност в черепа, което води до неестественото му разрастване. Лечението има за цел да отстрани тази течност и да я насочи към други части на тялото, където впоследствие тя да бъде напълно абсорбирана от кръвта.

dete

След като случаят на детето беше широко оповестен в медиите, елитна частна болница в Индия веднага се свърза с родителите на Рууна и им предложи да помогне безвъзмездно на малката, а известенневрохирург, работещ в същата болница, заяви, че ще избави детето от ужасните страдания, за да заживее като всички останали деца.

Преди броени часове световните осведомителни агенции разпространиха невероятната новина, че момиченцето е било подложено на операция в клиниката, която се е оказала напълно успешна. Все още е рано да се правят някакви по-конкретни прогнози за бъдещето на малката Рууна Бегум, но лекарите са единодушни в мнението си, че животът й със сигурност ще бъде много по-качествен и нормален.

Съдбата на детето не остави никого равнодушен и хора от целия свят изразиха съпричастността си със страданията на момиченцето.

Източник:chudesa.net