Много хора подкрепиха идеята!

Тотална иновация е на път да бъде въведена в страната, по идея на кмета на Враца Николай Димитров. Предложението на Димитров първоначално касаеше единствено Враца, но днес се оказа, че и градоначалници на няколко други градове в страната подкрепят идеята.

А тя е да се въведе вечерен час, но този път не за учениците, а за самите заведения. kluПовечето от тях като кръчми и ресторанти да работят най-късно до 22 часа.

Идеята на врачанския кмет дойде след жестокото престъпление към 16-годишния Ники, който беше зверски пребит от трима охранители в дискотека “Бирхале” във Враца. Момчето изпадна в тежка кома и дни по-късно почина. Целият град се вдигна на протест след кончината му и дори някои настояваха за линч на палачите му.

След трагедията с Ники общински служители направиха 69 проверки баровете за наличието на ученици в тях. В крайна сметка бяха спипани 25 тийнейджъри, чиито родители бяха глобени затова, че пускат децата си навън след 22 часа.

Солидна глоба бе харизана и на собствениците на въпросните пет заведения, в които бяха открити децата.

Кметът Николай Димитров обаче е категоричен, че това не е достатъчно, а трябва да се предприемат по-драстични мерки за осигуряване сигурността на младото поколение.

Той заяви съвсем сериозно, че ако е необходимо, ще издаде заповед, в която заведенията да затварят врати в 22 часа, само и само да се гарантира максимална защита и сигурност на децата.

Източник:razkritia.com