Потребителите подозират „скрити македонисти” са си „оставили ръцете” като са поставяли картата на България.

България се прости с Пиринска Македония и Силистра, но пък съседна Сърбия е доста по-могъща в представите на неизвестен автор, нает от Агенцията за инвестиции.

Такъв е образът на милата ни татковина, какъвто го виждат зрителите на Си Ен Ен, Блумбърг и Си Ен Би Си, където се излъчва рекламен клип, който ни хвали възможностите и перспективите.

Българска Агенция за Инвестиции се похвали с продукта си, който представя пред света държавата с най-много полиглоти на глава от населението, бърз интернет, данъчни облекчения и т.н.

Според агенцията българите в чужбина се прехласнали от краткото, но ясно послание, което създава атрактивен образ на страната в чужбина. Сънародниците им тук обаче реагираха с традиционен сарказъм и заслужени подигравки:agenciq

„Като изключим “безобидната” грешка в “поокастрената” просто ей така за “fun” & “style” югозападната граница на страната и умопомрачителния “PowerPoint style” всичко е ок…” или „Тая карта да не я е правил някой македонист под прикритие – Пиринския край е в Македония, а Косово не е показано като независима държава, което прави Сърбия да изглежда по – голяма, отколкото е. Не са показани и административните граници на автономията Войводина, която предстои да се отцепи от Сърбия, а това са все камъни в нашата градина – трябва ясно да се види, че днес България е два пъти по-голяма от Сърбия, което е допълнителен коз в нашите ръце.”От агенцията първо се поразсърдиха, на пиперливите коментари, но държаха да акцентират на положителния образ. След това се съгласиха, че грешката била „досадна” и обещаха авторите на проекта да я поправят!

Източник:razkritia.com