Експертът разкри шокиращата истина!

Много от багрилата, които се използват в хранителните продукти предизвикват повишена активност. Повечето от подобрителите обаче били разрешени за ползване в Европейския съюз. Това твърди експертът по храните Асен Ненов. Той препоръчва изключително внимателно да се гледа къде и по колко се слага от тях. Освен прецизната им дозировка, потребителите били длъжни да следят какъв вид от оцветителите присъства в съответната храна.

Специалистът стана известен с твърдението, че родните месопроизводители масово блъскат в суджуците и луканките екстракт от чуждоземни насекоми, изключително вредни за нашето здраве.pazar След което той се изметна от думите си, като контрира, че е бил не съвсем точно цитиран от пресата и медиите.

Според Нинов багрилата, които предизвикват повишената активност и донякъде ярост започват с приставката – азо. Експертът обяснява, че Европа вече следи стриктно за тяхната употреба, като изключително прецизира количеството им в продуктите и храните за най-малките.

Както обяснява специалистът по храните не всички Е-та в хранителните продукти са много опасни. Нещата се преувеличават до небесата от някои търговски компании от една страна заради конкуренцията и от друга заради чиста проба завист.

Той е на мнение, че много по–опасните са тези продукти, които имитират дадени храни. Към тяхната консумация потребителите трябва да подхождат безкрайно внимателно.

Източник:razkritia.com