40-годишен мъж от силистренското село Ситово се е самозапалил тази сутрин на стадиона в селото. Мъжът е безработен, с 1 дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин. Приет е в силистренската болница с 90% изгаряния, предаде БНР.

По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е: „Писна ми, няма хляб, вече не се издържа.“zapalka

В момента пострадалият пътува с линейка към клиниката по изгаряния във Варна. Придружава го съпругата му.

Мъжът е бил сам на стадиона, заяви комисар Ивелин Иванов, директор на ОД МВР Силистра, пред “Фокус“. Той отказа да коментира дали става въпрос за самозапалване. Свидетели са се притекли на помощ и са изгасили мъжа. Води се разследване, оперативната група е на мястото на инцидента. Окръжният прокурор и районният прокурор са запознати със случая.

Инцидентът е станал тази сутрин около 08.00 часа сутринта, съобщават от полицията в Силистра.

Това е петият случай на самозапалване в последните седмици. На 13 март 51-годишният Димитър Димитров се самозапали пред президентството.

Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата. 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.

В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина преди две седмици.

В понеделник се появи информация, че миньор се е запалил в Бобов дол в дома си пред сина си. Засега обаче властите официално съобщават, че става дума за битов инцидент, а не за  опит за самоубийство.

Източник:dnes.bg