От спецслужбите предупредили Кирил да се пази, защото се гласи заговор за убийството му

Варненският митрополит Кирил се е боял за живота си. Преди няколко месеца владиката е разговарял с изтъкнат роден политик, пред когото се е оплакал, че е убеден, че се готви заговор за убийството му. От вестник “Шоу” предават, че въпросния депутат е поискал детайлно разследване на смъртта на дядо Кирил именно в следствие на проведения с него разговор преди време.

По думите на политика, чието име вестникът предпочита да запази в тайна, спецслужбите също са имали основание да смятат, че срещу Кирил се готви покушение.

mitro

Именно затова варненският митрополит получил многократни напомняния от тях да се пази. Към съмненията, че Кирил е бил убит, се добавят и думите на отец Амбарев пред журналиста Мартин Карбовски.

Духовникът хвърля тежки обвинения към пловдивски митрополит Николай, заявявайки, че най-младият митрополит в България е заплашвал Кирил, че ще го унищожи. Нещо повече, отец Амбарев твърди, че Николай ще бъде подложен на щателна проверка от прокуратурата, за да се установи каква полза би имал от смъртта на Кирил.

Припомняме ви, че варненският митрополит Кирил беше намерен на плаж в местността Траката. Официалната версия за смъртта му е, че е починал при удавяне. Прибързаното му поклонение и приключване на случая, както и огромното му богатство и влияние, обаче породиха съмнения, че владиката е бил убит, а удавянето е само инсценировка, за да се прикрият истинските виновници за кончината му.

Източник:razkritia.com