Щатската ДЕА и още две разузнавания извели тайно Гълъбин от Бразилия

Осъденият на девет години и четири месеца лишаване от свобода в Бразилия Гълъбин Боевски е пуснат изненадващо на свобода, след като сключи сложна сделка с 3 чужди разузнавателни служби плюс български антимафиоти и прокурори – разкрива „Уикенд”.
В сряда тази седмица в ранния следобед Гълъбин Боевски се прибра в София с полет от Париж, придружен от жена си Красимира. Щангистът не уважи репортера на летището и не отговори на въпроса защо е на свобода. galabinЕдинственият му коментар бе: „Айде сега, да се бяхте интересували от мен преди две години”.Изданието се позовава на отлично информирани източници, според които Гълъбин Боевски е напуснал затвора в понеделник след сложни преговори с бразилските служби, щатската агенция за борба с наркотрафика ДЕА, италиански антимафиоти, наши агенти от ДАНС и прокурори.

Цената на сделката била твърде висока. Според източниците Боевски е натопил Брендо, като е дал на службите ценна информация за каналите на наркотрафик на кокаиновия крал.
Бразилските закони позволяват присъдите на лица, осъдени за наркотрафик, да бъдат занулявани, ако те дадат информация за мафиоти и покровители над тях в пирамидата. Вероятно допълнително рамо за помилването му е дала и бразилският президент Дилма Русеф, която не крие българския си произход – отбелязва изданието.

Източник:razkritia.com