Правителството ще отпуска еднократна помощ на майките само при три условия.

Майки с деца на възраст между 1 и 2 години ще получават еднократна помощ от 50 лева, ако отговарят на три критерия, посочват от Министерството на труда и социалната политика, пише „Новини”.

Те трябва да са плащали осигуровки за общо заболяване и майчинство, да имат доход до 350 лева на член от семейството, както и да отглеждат дете на възраст между 1 и 2 години.pari

Това се отнася особено за представителите на малцинствените групи. Те ще получават допълнителна помощ единствено, ако се вписват в посочените три условия. От министерството отхвърлят твърденията, че кабинетът ще подкрепя напразно ромите и ще разчита на тях като електорат. В това ги обвиниха няколко от работодателските организации, които напуснаха заседанието, а после стана ясно, че порочната практика няма да се толерира.

Някои майки се чувстват засегнати от ниския размер на помощите и считат, че въпросът е крайно време да бъде решен, но вместо това засега се обсъждат само минималните изисквания, на които трябва да отговарят те, за да взимат финансова подкрепа от държавата.

Източник:razkritia.com