Кончината на младежа разбуни духовете в страната за пореден път!

Поредното насилие в египетската столица Кайро взе нова жертва. По време на демонстрацията вчера бе убит студент от университета в столицата. Това е 19-годишния египтянин Мохамед Реда Мохамед Абдо. Младежът е учил втори курс по машиностроене, поясняват властите в столицата. Коя е точната причина, предизвикала смъртта на младежа ще се изяснява допълнително. Лекарите обясняват, че заедно с него са пострадали още седем човека.

egipet

След невероятна вълна от насилие и тормоз, в арабската държава бе обявено извънредно положение. Египетските ченгета размазаха протестиращите, които се обявиха в подкрепа на бившия президент Мохамед Морси. Според ислямистите, загиналите са над 250, а доста по-внушителен е броя на ранените.

Както обясняват от „Мюсюлмански братя” срещу студентското недоволство полицаите са използвали много и силни оръжия. Те са използвали срещу младежите, подкрепящи сваления от власт Морси огнестрелно оръжие и лютив сълзотворен газ, както и още други смъртоносни оръжия.

Адли Мансур, който в момента изпълнява длъжността президент на Египет обяви, че извънредното положение ще продължи месец, докато се овладее и нормализира ситуацията. Той отправи апел и към военните да се присъединят в защита на колегите си от полицията, за да се възстанови мира и да се запази живота на съгражданите му.

Източник:razkritia.com