Нововъведението предизвика лавина от недоволство.

Профилите в една от най-големите социални мрежи Facebook вече стават платени.

От съобщението, изпратено от централата на социалната мрежа става ясно, че нововъведението ще стартира от средата на следващия месец.
Прекратяват се и безплатните регистрации. Профилите, които са създадени до момента, също ще трябва да плащат годишна такса.

Сумата не е непосилна. Тя е в размер на десет щатски долара, обявяват от централата. От административния отдел на социалната мрежа подчертават, че причината за това решение е изцяло търговска.

Ако таксата бъде въведена в сила, приходите на компанията неизбежно ще се увеличат. Очакванията са те да нараснат неколкократно.facebook-2-05

Не се изключва и вероятността голяма част от потребителите на Facebook да се откажат от услугите му. Най-черната прогноза е социалната мрежа да изгуби половината от своите потребители.
От пресцентъра на Facebook предупредиха всички потребители да прегледат профилите си и да съхранят контактите за връзка със своите виртуални приятели.

Ако откажете да платите определената такса за ползване на социалната мрежа, то вие ще имате право на достъп до личната си информация в течение на два месеца. След това профилът ви ще бъде закрит, пише vipnovini.bg.
Нововъведението предизвика вълна от недоволство в мрежата, тъй като малко потребители са склонни да заплатят тази такса, за да продължат да ползват услугите на Facebook.

Източник:razkritia.com